Inför besöket

Staffanstorp United kommer att arrangera Staffanstorps Dansfestival på Staffansvallen.

Den 24-25 Maj kommer det att dansas en hel del på grusplanen som idag är en parkering bredvid Staffansvallen. Området kommer att spärras av och tält kommer att sättas upp. Dansgolv kommer att läggas, trevlig belysning kommer att öka stämningen för vårt evenemang. Buffé kommer att serveras (endast förbeställningar), lättare förtäring kommer att kunna köpas under kvällen.

Bra att veta inför ert besök

 • Åldersgränsen för vårt evenemang är 18 år.
 • Biljetter säljes från 320 kr och uppåt beroende på vilka tillval ni väljer på er biljett. Dessa tillval kommer vara synliga när biljetten köpes. Entrébiljetten kostar 420 kr om ni väljer att köpa den på plats (begränsat antal kommer att finnas).
 • Eftersom dansfestivalen är lokaliserad relativt centralt så kommer det finnas begränsat antal med parkeringsplatser tillgängliga i direkt anslutning. För er som kör bil rekommenderar vi att ställa bilen en bit bort och gå den sista biten.
 • Eftersom dansfestivalen är lokaliserad relativt centralt så kommer det finnas begränsat antal med parkeringsplatser tillgängliga i direkt anslutning. För er som kör bil rekommenderar vi att ställa bilen en bit bort och gå den sista biten.
 • Det kommer att finnas sjukvårdare på plats om detta mot förmodan skulle behövas.
 • Vi kommer att släppa 350 st Buffébiljetter på fredagen och samma antal på Lördagen.
  Mat och dryck kommer att finnas till försäljning hela kvällen.
 • Uppställningsplatser för husvagn och husbil kommer att finnas. Dock inte i direkt anslutning till festivalen. Info om Var återkommer vi med.  
 • Köpta biljetter återlöses ej.
 • Vi förerdar kort framför kontanter.
 • Det är inte tillåtet att ta med egen mat, dryck, campingstolar, sittpallar, fyrverkerier, glas eller föremål som kan skada andra.
 • Personer med funktionshinder får om det behövs ta med ledsagare. Dock måste ledsagare ha intyg med sig för att slippa betala entréaviften .

Hur startade Staffanstorps Dansfestival?

Från Sydsvenskan 4 november 2017

Magnus Bjurståhl är fotbollspappan som fick en något annorlunda idé till hur man skulle kunna dra in pengar till klubben samtidigt som man har kul – en dansfestival. Styrelsen nappade och planeringen kunde börja. Eftersom Magnus Bjurståhl har en lång erfarenhet från eventbranschen och arbete med artister finns ett visst kontaktnät och de första bokningarna är redan klara.

– Visst låter det roligt? Vi ska sätta Staffanstorp på kartan. Tanken är att det ska bli ett återkommande arrangemang varje år, säger Magnus Bjurståhl.
Under fredagen och lördagen ska festivalen inta grusplanen utanför Staffansvallen, som ska förvandlas till en mysig dansbana med plats för folkfest. Magnus Bjurståhl förklarar att det inte bara handlar om att hitta rätt artister, det handlar också om att sätta stämningen och få folk att känna att de får det lilla extra.
– Vi är verkligen ute efter en härligt stämning. Folk ska tycka att det är något riktigt coolt, säger han.